Suomen shibu

Sōke Katsuse Yoshimitsu Kagehiro perusti Suiō-ryū iai kenpōn virallisen Suomen haaran (shibu) 1.7.2013 Jyväskylän kesäleirin yhteydessä. Suiō-ryūn harjoittelu Suomessa tapahtuu shibun sisällä ja suoraan sōken alaisuudessa. Shibu itsessään ei siis kuulu muihin lajiliittoihin tai järjestöihin. Suomen shibun vastuuhenkilöt ovat Jukka Helminen (shōmokuroku), Taneli Takala (shōmokuroku) ja Jussi Jussila (shōmokuroku). Suomen shibu ja sen vastuuhenkilöt toimivat sōken edustajina Suomessa ja muissa maissa.

Sōke Katsuse Yoshimitsu Kagehiro on Suomen shibun opettaja ja hän on käynyt kesän 2013 jälkeen vuosittain Suomessa opettamassa shibun jäseniä. Katsuse-sōke on myöntänyt useille suomalaisille Suiō-ryūn eri arvoasteita suomalaisten vieraillessa Japanissa ja myös sōken vieraillessa Suomessa.

Vuonna 2018 Helsingissä pidettiin Katsuse-sōken järjestämänä ensimmäistä kertaa koko Euroopan Suiō-ryū taikai, joka koostui Japanin vuosittaisen taikain mukaisesti ensin lukuisista näytöksistä, ja sen jälkeen iai-katalla toteutetusta kilpailusta. Japanissa tapahtuma järjestettiin vuonna 2018 jo 44. kertaa Fujiedassa.

 

Jäsenyys

Vanhana perinteenä Suiō-ryūn harjoittelu edellyttää liittymistä sen viralliseksi jäseneksi. Suomessa jäseneksi liittyminen on mahdollista tutustumiskauden jälkeen opettajan hyväksynnällä. Jäsen kirjoittaa nimensä Suomen shibun rekisterikirjaan ja sitoutuu samalla noudattamaan Suiō-ryūn oppimisen ja harjoittelun perinteisiä ehtoja. Tämän jälkeen on mahdollista jatkaa Suiō-ryūn harjoittelua kokonaisvaltaisesti.